Norsk stuphistorie 1910

Klubber stiftet :


Stavanger Stupe Club blir stiftet 31. august som en direkte årsak av at Livrednings forbundet ikke lenger ville arrangere mesterskap. Det var også SSC som skulle arrangere det første norgesmesterskapet og fikk også historiens første nm mester på kvinnesiden. Klubben som eksisterer enda (2010) har en lang historie bak seg med gode stupere og solide medlemsmasser.

SSC sine beste stupere har nok vært Espen Gilje Bergslien, Ole Johnny Aasen og Unni Torflåt Østbø. For å lese mer om deres historie og ikke minst alle de andre stuperne som har vært i toppen både nasjonalt og internasjonalt så bruk denne linken. For klubbens hjemmeside følg linken som ligger i navnet.

Trondhjem Svømme og Livredningsklubb blir stiftet 16. juni. Fikk en oppblomstring i miljøet da Pirbadet stod ferdig i 2001. Les mer om historien til klubben ved og følge denne linken. For klubbens hjemmeside følg linken som ligger i navnet.

Bergen Svømme og Livredningsklubb blir stiftet i januar 1910. Har ikke lenger stupmiljø i klubben. Klubben har faktisk hatt to OL deltagere i stuping. For mer historie trykk på linken som ligger i navnet.

Norges Svømmeforbund stiftet 18. august. 

 
Norsk Stup Historie
Annet i 1910
* Sør Afrika blir uavhengig fra Storbritania
* Leif Juster blir født
* Bjørnstjerne Bjørnson dør