BSTK
Bergen Stupeklubb stiftet i 1976.
Tekst

Dessverre forsvant nesten hele miljøet i Bergen da Sentralbadet  stengte for oppussing i 199x. Kun få ble igjen blant annet Trygve Pedersen som tok med seg miljøet til Haakonsvern hvor de har 1 meter svikt og 3 meter tårn.

Man kan regne en ny tidsalder fra ca. 1998 da Joachim Thorsen fra Stavanger Stupe Club flyttet til Bergen for å studere. Han var ildsjelen som skulle til for at de gamle trofaste i stupmiljøet i Bergen fikk lysten til å gjøre noe. Sammen med blant annet Trygve Pedersen, Vinh, Knut Bermann og flere andre bygget de klubben opp til å bli norges største klubb på 2000 tallet. Ikke var de bare størst de var også beste klubb i flere nm'er på rad. Etterhvert kom det flere trenere til som blant annet Susanne Johnson datter av Frank og Bente Johnson samt også eldre stupere som la opp. 

En liten knekk kom i 2009/2010 da flere av de sentrale "jentene" var ferdig med vidergående skole og skulle ut i den store verden.
Anlegg
Har alltid hatt tilhold i Sentralbadet som ble bygget i 1960. Her har de hatt ypperlige forhold for stuping. Selv  om de mangler 7,5 og 10 meter er det ikke mange  haller som kan måles med 2 x 1 meter, 2 x 3 meter og 5 meter plattform.

I tillegg har klubben tilført bobleanlegg, trampoliner og videohjelpemidler.

Haakonsvern (Militærleir) 1 meter svikt brett og 3 meter stuptårn. Ble benyttet da Sentralbadet stengte for opppussing.
Stupere

Kristoffer Jørgensen
Trolig den beste mannlige stuperen Bergen har hatt. Har flere Nm tittler både for junior og senior. Kristoffer fikk også med seg et Europamesterskap
Etter at han flyttet til USA hevet han seg enda et hakk og gjorde en del bra konkurranser der borte. I 2010 besluttet han å trekke seg fra landslaget.

Marielle J. Vatne
Trolig den beste kvinnelige stuperen Bergen har hatt. Også hun har flere norgesmester tittler både for junior og senior. Har deltatt i flere Nordiske mesterskap og høydepunktet i karrieren hennes var nok når hun deltok i ADCC mesterskapet. PS. Marielle har ikke bare stuptittler, men er også kronet til Miss Teen Norge.

Stuper
Tekst 


Trenere

Trygve Pedersen

Bautaen som alltid har vært der i tykt og tynt. Selv når Sentralbadet stengte for opppussing, var Trygve der. Han flyttet like godt treningen ut til sin arbeidsgiver (Haakonsvern) og fortsatte der. Trygve har vært i klubben i x år. Kanskje påtide at Begen innfører Hederstegn og Æresmedlemskap. Da er Trygve og hans Far klare kandidater.


Paul Joachim Thorsen

Da Joachim kom inn på legestudiet i Bergen kan vi starte en ny tidsregning for stupmiljøet i Bergen. En sann ildsjel støpt i Stavanger Stupe Club's ånd kom opp til en klubb med brukket rygg.
I løpet av kort tid kom miljøet seg gradvis opp og med Norgesmesterskapet for senior som  ble arrangert i Bergen i 1999 tok det helt av. Fra å være en klubb uten noe, ble Bergen bygget opp til å bli Norges største klubb og hadde enerett på beste klubb i norgesmesterskapet flere år på rad. "Flaksen" til Bergen Stupklubb skulle bli enda større da PJ giftet seg med sin kone Anna Maja som også legger mye tid igjen i klubben.

I tillegg til arbeidet i selve klubben har også Joachim vært landslagssjef i over x år. Om ikke det var nok har han vært svært sentral i arbeidet rundt den nye svømmehallen i Bergen.
Bergen Stupeklubb
Landslagsdeltagere  

* Kjetil Wiedemann
* Marielle J. Vathne
* K. Caroline. Jørgensen
* Kristoffer Jørgensen
* Hilde Lerøy
* Thea M. Aars
* Stine B-Andersen
* Erik Gilja
 
 
Norges mestere for junior

* Marielle Johansen Vathne
* Hilde Lerøy
* Kristoffer Jørgensen
 
Norges mestere for senior

* Marielle Johansen Vathne
* Hilde Lerøy
* K Caroline Jørgensen
* Petter Holø
* Kristoffer Jørgensen
* Thea Moen Aars
* Stine Blom-Andersen
* Maria Tandberg Nygård
* Thea Morken Augustson

Nordiske deltagere &  medaljer

* Kjetil Wiedemann
* Marielle J. Vathne
* K. Caroline. Jørgensen
* Kristoffer Jørgensen
* Hilde Lerøy
* Thea M. Aars
* Stine B-Andersen
* Erik Gilja

* Chris Renè Monsen
* Petter Holø 
* Maria Tandberg Nygård
* Thea Morken Augustson 
 
Em deltagere & medaljer

* Kristoffer Jørgensen
* Marielle J. Vathne **

** ADCC
 
Vm deltagere & medaljer