Eksisterer ikke lenger
Egersund Stupeklubb
Ble stiftet av Marie Løinning i 1982. Egersund var kjent for og være en solid klubb på miljø siden og hadde på det meste ca. xxx stupere i den lille byen. Dessverre raknet det da klubbens to profiler sluttet og ikke minst da ildsjelen Eivind Løinning ikke hadde så mye tid lenger. Klubben ble lagt ned i 2009 da den siste ildsjelen i Egersund hang speddoen på dusjknakken.

Egersund STK sitt største arrangement var da de hadde NM junior og NM senior på hjemmebane i henholdsvis 1994 og 1996 som endte med hjemme"bane" seier til Tron Arild begge gangene.

Anlegg
Egersund Svømmehall inneholdt minibrett 0,5 meter, 1 meter svikt, 3 meter svikt, 3 meter tårn og 5 meter tårn. Klubben hadde også tilgang til tramponline og tørrsvikt i idrettshallen som er i samme bygget som svømmehallen.

Stupere

Egersund har fostret en skikkelig god stuper i Norge. Tron Arild Hovland var en av de beste av den store 75/76 generasjonen i Rogaland og ble norgesmester ved to anledninger. Begge ganger på hjemmebane. Han har en rekke medaljer utenom også i NM junior og senior.  Tron Arild fikk også med seg en del nordisk mesterskap med landslaget og har x plass som beste notering i 19xx.
Han begynte sin stupkarriere i 198x og avsluttet den i 1997 etter at førstegangstjenesten var over.

Frode Sedberg er Egersund sin andre gode stuper som vi nevner. Gutten var kjent for og ikke eie begrensninger når det kom til utforskning av vanskelige og heftige stup. Men Frode var også en god stuper og han toppet nok karrieren sin i 1995 da han deltok i Nordisk junior mesterskap i København hvor han fikk med seg x plass.Trenere

Egersund største trener profiler er uten tvil Eivind Løinning som trente frem både Tron Arild og Frode Sedberg. Han var også svært aktivt som trener i miljøet ellers i Rogaland og var ansvarlig for Frode Stokka (Pingvin) og Torgeir Birgersen (Randaberg) sin Fina Grand Prix karriere som var i 1998.

Vi kommer vel heller ikke utenom og nevne søsteren Marie Løynning som var hun som stiftet klubben. Hun var med i miljøet nesten gjennom hele klubbens eksistanse.
Egersund Stupe klubb
Landslagsdeltagere

* Tron Arild Hovland
* Frode Sedberg
 
 
Norges mestere for junior

* Tron Arild Hovland
 
Norges mestere for senior

* Tron Arild Hovland
Nordiske deltagere & medaljer

* Tron Arild Hovland     19xx, 19xx, 19xx
* Frode Sedberg          1995