De Olympiske Leker London 2012
OL 2012
 
Amunds corner


06.08.2012

Da er vi kommet til London. Kjekt og være her. Det føles godt å være i gang.


Matsalen er gigantisk! Og vi kan spise hva vi vil, når vi vil.

Bassenget er bra, og det føles bra å stupe her


29.07.2012

Da er vi på Hamar. Har vært hjemme i fem dager, og det var herlig. Hamar føles jo også som hjemme, så det er fint og være her og.

Sitter på hotellet og ser på svømming. Ser ti meteren i bakgrunnen og jeg gleder meg til å stupe der snart.


12.07.2012

Ting i Stockholm går fint. Er utrolig herlig og ha alt man trenger av fasiliteter! Herligst av alt er det at man får lov til å bruke dem! Noe som ikke er en selvfølge overalt...

Vi har egen nøkkel, og kommer og går i hallen når det passer oss. Og jeg kan stupe uten badehette!

Når jeg ser og opplever hvordan det går an og ha det med tanke på anlegg osv, blir det veldig klart for meg hvorfor Norge er en liten stupnasjon, og at det er 20 år siden det var en norsk stuper med i OL. Eriksdalsbadet er stengt tre dager i året, mens hjemme stenger svømmehallene ca to måneder på sommeren! Og som den ene svenske treneren sa: "Er det ikke på sommeren folk vil bade?" Hehe!

Jeg hadde behandlingstime hos naprapat i dag. Det var meget bra, og jeg skal tilbake på mandag. Kroppen er helt i orden, men det er godt og få litt justeringer og vedlikehold

Hejdå!


09.07.2012

Da er vi i Stockholm. Dag en av fjorten, som begynte halv 5 om morgenen i Stavanger. Det var tidlig, men vi kom tidlig til Stockholm, og fikk slapt av litt på hotellet før vi hadde en fin trening.

Fra og med i morgen blir det to treingspass til dagen. Gleder meg til og få stupt 10m igjen
Kommentar fra treneren

11.08.2012


Da var det altså over dette OL for Amund sin del.
Han viste jo verdensklasse i 5 av 6 stup, og fikk en poengsum som var over 400 poeng og hans 3`je beste av alle tidligere prestasjoner !
Men, Pokker og at det letteste stupet ,305c, ble det dårligste både i utførelse og poeng! Uansett, med "normal stup og 8`ere i karakter, ville det nok IKKE gitt ham semifinaleplass. 18 plassen gikk på 440p, (ca 74 p i snitt). Han fikk bare 41 p på 305c og manglet altså nesten hele 40 p for en semifinaleplass.
(305c med v.g 2,7 og med tiere i karakter, gir 81 poeng........)


Amund har iallefall vist at han er i verdensklasse! Dit har han kommet utrolig raskt og fortere enn de fleste hadde kunnet tenkt seg, med de treningsforholdene han har hatt sammenlignet med konkurrentene!
Jeg gleder meg til fremtiden og utviklingen han vil få på Hawaii!
Grunnlaget er lagt og Amund er klar til nye fremskritt.

Vi skal nyte håndballjentene og Andreas Torkildsen i morgen. Søndag er det OL-avslutning på kvelden, og så er det hjemtur mandag morgen!

Sommerens "Marathon-løp" er straks over, så både Amund og jeg trenger nok litt forandring fra svømmehaller og klorlukt noen dager!

Vi har satt utrolig stor pris på alle hilsninger vi har fått og "liker" på FB.

Stå på, det er mange "Amunder" blant dere, hvis dere vil.....


10.08.2012


Torsdag 10 august fra OL byen.
Nest siste dag før forsøkene i morgen kl 20, gikk svært så bra stupmessig !
Amund gjorde hele serien (nesten) uten line-ups!
Det ble en meget god nest siste generalprøve!
Som sagt har han blitt veldig stabil, så da får morgendagen vise om det holder til videre avansement.

Han har uansett gjort en strålende og fantastisk innsats, så jeg håper og tror at slik jobbing vil gi ham positiv tilbakemelding i morgen kveld!

Ellers så har dagen vært "slitsom"..... Håndballdamene er jo helt toppers og viser seg plutselig fram som gullkandidater, fra en begredelig start i de første kampene.
Tårnstupfinalen for damer ble jo også en kjempeflott opplevelse. Fra begredelige forsøk til topp spenning, om sølv og bronse i det minste!

Jeg gleder meg STORT til herrenes 10 m i morgen også, og jeg tror det kan bli like "slitsomt" for meg, mens konkurransen pågår.

Gled dere og kryss fingrene!
God natt!


08.08.2012

Onsdag kveld fra OL byen!
Det ble nok en eventyrlig innholdsrik dag i OL! Vi avsluttet dagen med besøk hos den Norske Ambassaden i London. Her kom selvsagt Eirik Verås Larsen med gullmedaljen sin fra i dag, sammen med kulturminister Huitfeldt, idrettspresidenten, IOC medlem Gerhard Heiberg, og stort sett alle toppene i norsk kultur, OLT og større norske næringsbedrifter. Amund og jeg hadde et veldig hyggelig kveld sammen med mange andre hyggelige personer.

Sportslig sett var dagen også helt flott! Amund startet med sen frokost rundt kl 9, og fikk massasje en times time deretter! Han hadde mye treningstid tilgjengelig, så han trente/stupte i nærmere 2 timer i dag. Han gjorde mange forøvelser foruten 2 av hver av programmet på 10 meter.
Det andre stupet (av alle 6 i serien,) var imidlertid meget bra og alltid mye bedre enn det første !

Som dere fort skjønner har vi tydeligvis en utfordring vi skal snu og fikse på i løpet av de 2 neste dagene!
Vi nyter fortsatt OL og gleder oss til fredag kl 1900 - London tid!
God natt!


05.08

Da er vi godt etablert på suite i deltagerlandsbyen! Etter siste måneds hotellopphold både i Stockholm og Hamar, var det helt greit å få suite!
Vi ble mottatt i flydøra av en OL representant, som viste oss veien til akkreditering, bagasje og deretter ut til ny guide/sjåfør, som fraktet oss til OL-byen. Etter 2 timers tur pga marathon i London, ble vi til slutt mottatt av Olympiatoppen som gav oss en rask info om det meste. Resten av dagen ble benyttet til trening foruten å heie på Anna under hennes 3m finale.
Vi kan spise og drikke gratis hele døgnet, så vi lider slett ingen nød....
God natt!

04.08

Dagens innlegg fra OL.
Dagen startet jo storartet med seier over Brasil i håndball etter 6 mål nederlag etter første omgang. Vi fikk billetter, så vi fikk oppleve jentenes snuoperasjon fra tap til seier på første rad! Det var deilig både personlig og for hele det norske OL teamet at jentene klarte å snu det til seier!
I kveld overvar vi desforuten finalen på 3m svikt-stup for herrer, og det var enda bedre enn håndball, som dere alle sikkert har fått med dere!!!!!
Jeg synes håndball var spennende, men en slik finale i stup, som vi fikk se i kveld, er helt ubeskrivelig. Vi "frøs" og fikk gåsehud, heiet og skrek på at Rusland (og at Ilya) skulle vinne. Det er ikke dagligdags at Rusland skulle være vår favoritt, men slik ble det altså. Utrolig kvalitet på finalistene med vanskelighetsgrader på stupene som er nesten utenfor en gammel treners forstand.
109c, 307c, 407c, 5156b, 5355b (med flere) er stup så vanskelige og med en utførelse så elega
nt at det ser lett ut!
Mellom slagene trente Amund!
Han er i rute og gjør sine ting enkelt og flott.
Det blir tøffe tak på 10 meter også, så han ser fram til at 17 TUSEN tilskuere brøler mot og for ham til fredag!
God natt!

01.08

Vi holder fortsatt til på Hamar med finpussen, før avreise til London, søndag.
Amund stuper meget solid og har forbedret seg mye! Spesielt er nok stabiliteten blitt mye bedre, slik at de dårlige stupene er sjeldnere nå.
Han spot`er mye bedre på 207c, og etter et par-tre "fatale" magaplask på 307c, bestemte vi oss for å gjøre 305c istedenfor.
Amund er tøff, men 10 meters magaplask sitter i bakhodet i lang tid, uansett hvor tøff man er!

Nå har roen likevel kommet tilbake på det reverserte 305c stupet, så jeg tror nok det kan lønne seg poeng-messig også, selv med noe lavere vanskelighetsgrad enn hva 307c gir.
Teknisk sett er han meget god og gjør RIP-nedslag på forlengs rotasjoner, bedre enn de fleste!
Mange uventede reaksjoner vil kanskje komme i heksegryta London, men forberedelsene til Amund har vært helt optimale. Vi har levd som "konger" de siste 4 uker med hotell og ferdig frokost..... (Veldig uvanlig..)
Gled dere til neste fredag 10 august kl 1900 (London tid) !
Vi så fantastiske stup fra Syncro - 10 meter, herrer, så Amund vet veldig godt kvaliteten til sine konkurrenter! 70 poeng i snitt, eller 420p totalt, er hva vi håper og tror på.
Klarer Amund det skal vi være meget godt fornøyd, uansett hvilken plassering det måtte bli!
Jeg skal oppdatere dere med info neste uke fra London og de siste dagers forberedelser.


11.07.2012

I Stockholm er OL-forberedelsene helt maximale. Amund trener så mye han vil, når han vil ! Det er en veldig stor forandring fra hva han er vant til..... Han jobber hardt med mollis og baklengs, som blir bedre og bedre for hver dag. Han fikk gjort hele serien på 10m i går, etter 3 ukers fravær! Meget bra, og dessuten ingen skadeproblemer, så vi er godt fornøyde.

Det er også veldig fint å ha Jesper & Christoffer som treningspartnere. Vi skal være her til 23 juli i første omgang, så har 1,5 uke med finpuss i første omgang.


Junior landslagssjefens etterord

Må ha vært tidenes beste stupfinale? Å at David Boudia vant til slutt, var bare helt sykt.

Det går ann å slå kineserne :-)

Må bare tilføye at uansett hvem som vant i går på 10m, Følte jeg "litt" synd på BO i går. Og det er ingen tvil om hvem som er den beste manlige 10m stuperen i verden. Men sinsykt gøy at Boudia trakk det lengste strået
Det som også er helt sinsykt er at stup sporten her i Norge også har fått ett kjempe løft. Og at innsatsen til Amund i OL har blitt en suksee, er det ingen tvil om.
Nå gjelder det bare for alle oss andre i stup Norge å jobbe riktig. Og prøve å få så mye positiv oppmerksomhet på stup sporten som mulig.
Stavanger Aftenblad     04.06.2012     HER
NRK                           04.06.2012     HER
Bergens Tidene            02.07.2012     HER
Stavanger Aftenblad     02.07.2012     HER
Aftenposten                 02.07.2012     HER
Solabladet                   02.07.2012     HER
Rogalandsavis             02.07.2012     HER
TV VEST                   03.07.2012     HER
VG                             06.07.2012     HER   *


.
 
 
 Solabladet                        10.08       Her
 TV 2                                 11.08       Her
 Rogalands Avis                11.08      Her
 Stavanger Aftenblad        11.08       Her
Resultater.

Link til resultatlistene

10 meter herrer

1. David Boudia              USA          568.65
2. Bo Qiu                         Kina          566.85
3. Thomas Daley            England     556.95
24. Amund Gismervik     Norge       401.55