Aktiv klubb
Trondhjem Svømme & Livredningsklubb
Ble stiftet i 1910 og stuping var en stor del av klubben allerede fra start. Faktisk så var den første gull medaljen til klubben i stuping av Anne Geillein. Gullet tok hun i rette stup 1915. Året etter tok hun bronse.

Opp gjennom årene har klubben hatt flere nm deltagere som har gitt klubben
noen medaljer. Men nye gull kom ikke før i 2004 da Torgeir Birgersen og Marcus Christensen vant alle herre øvelsene i nm senior.

Klubben har gått fra mange stupere i starten, men fikk en skikkelig knekk i 1925 før det igjen tok seg opp frem til krigens dager.

Det ble igjen aktivitet i slutten av 50 årene frem til starten av 70 årene. Stupere på denne tiden var blant annet Bjørn Mæhle, Frand Dehli og Siri Flack

Klubbens 0 punkt var i 2000 da det ikke var registrert en eneste stuper i klubben.

Men da Pierbadet stod klart i 2001 tok også en av Bjørn Mæhles sønner tak. Stig Mæhle fikk igang klubbens stupmiljøet og arrangerte blant annet NM senior på hjemmebane i. I 2004 ble det 4 gullmedaljer til klubben.

Etter at Torgeir og Marcus flyttet sørover har det vært en stor stuper i klubben. Lasse Skår sønn av trener Titti Skår har flere norgesmester tittler, landslagsdeltagelser og nordiske mesterskap allerede. I 2010 95 år etter fikk klubben enda en norgesmester på jente/kvinne siden da Pernille tok 3 gull i nm for junor.

Klubben fikk en skikkelig oppsving i 2001 da pirbadet stod ferdig. Stig Mæhle tok tak og fikk opp medlemsmassen. Klubben har senere fått en profil i Lasse M. Skår som har deltatt i Nordisk og har også en del nm tittler.Anlegg

1910 Søbadinnretningen på St. Olavs Pier
1912 - 1915 Ilsvika ved "Slippen"
1915 - 1940 Ilsvika ved "Lazeretta"
1930 - Skansen ved "Huken nedenfor resturanten. Til og med ståltårn
1935 - 1940 Skansen ved svømmestadion
1940 - Lian
1945 - 1947 Persaunet Leir
1948 - Pierbadet
1959 - 2001 Svømmehallen
2001 - Pierbadet

Stupere

Anne Gellein.
Klubbens første norgesmester. 1 gull og 1 bronse i sin karriere. Emigrerte til Amerika.

Torgeir Birgersen & Marcus Christensen
Vi setter dem sammen. Klubbens "leiesoldater" fra henholdsvis Randabergstuperne & Stupklubben Spinn. De to studerte i Trondheim da Pierbadet ble åpnet og meldte overgang til klubben. 4 gull i nm senior gjør dem til noen av klubbens beste stupere gjennom tidene.

Lasse Skår
Klubbens flagskip etter Torgeir og Marcus flyttet sørover. Har flere nm tittler for junior og er fast inventar på landslaget. Har også flere nordisk mesterskaps bak seg.
Trenere

Stig Mæhle
Startet det som er nåtidens stupmiljøet i Trondhjem. Har faktisk deltatt i OL, men det var ikke i stuping det var nemlig i Freestyle som han også har vært landslagstrener for.
Stig er også norgesmester i uoffisielle NM i komistuping som ble arrangert i ???.

Titti Skår
Mor og trener til Lasse som er Trondhjems beste stuper igjennom tidene.
Trondhjem Svømme & Livredningsklub - stup
Landslagsdeltagere

* Lasse Mjåland Skår
 
 
Norges mestere for junior

* Lasse M. Skår
* Pernille Døsvik
 
Norges mestere for senior

* Anne Gellein
* Torgeir Birgersen
* Marcus Christensen
Nordiske deltagere & medaljer

* Lasse M. Skår