Bilder & reisebrev lånt fra Pingvin Stupklubb sin facebook gruppe.                                                                                                      Den offisiele hjemmesiden til arrangøren
Resultater

10 meter forsøk
Resultatliste her
Det ble dessverre ingen semifinale plass på Amund. Men programmet til Amund der oppe begynner å bli veldig bra.

3 meter forsøk
Resultatliste her
Det ble 24. plass på Eirik i dag (3 meter) og 34. plass for broderen Espen. Poengsummene deres var noe bak deres årsbeste og en del ifra norges rekorden som var målet. Allikevel var Eirik best i norden da han slo begge svenskene og den finske stuperen, mens Espen slo de svenske. Eirik var også den 13. beste europeer. Espen ble den 18. beste europeer

3 meter synkron  finale
Resultatliste her
Bedre poengsum, men samme plassering for tvillingene. Kjempe innsats

3 meter synkron forsøk
Resultatliste her
Fantastisk at også E. Valheims skaffet seg en finale plass på dagens 3 meter synkron konkurranse. De kom med som par nr 11. av 12.
 
1 meter finale
Resultatliste her
Amund stupte seg opp 2 plasser og har dermed gjort 10. plassen historisk i norsk sammenheng. Poengsummen var noe dårligere enn i forsøkene.

1 meter forsøk
Resultaliste her
FINALE plass på Amund Gismervik etter å ha blitt nr. 12 i forsøkene. Poengsummen er også ny personlig rekord, ny NORSK rekord og historisk da Amund er første herrestuper i en finale på 1 meter.
Verdensmesterskapet for Senior 2011
 
Reisebrev fra trener Frank Johnson 

Det ble dessverre ikke noe semifinale på Amund på VM`s siste øvelse og 10m tårn.

Han stupte helt OK, men med stup som gikk litt over og litt under, ble karakterene ikke gode nok i dette selskapet. 307c gikk mye over, så om ikke det var så positivt karaktermessig, er det i hvert fall positivt med nok rotasjon! 409c var også nydelig, men litt under og da blir man straffet hardt. Håndstående dobbel med hel skrue ble stupet han fikk høyeste karakterer på. Til og med ”bankersen 407c gikk litt over.

Amund ble nr 32 og semifinaleplassen var på 418poeng. Han måtte ha satt ny norsk rekord for å klare det, noe han imidlertid har gjort på trening flere ganger, uoffisielt selvsagt.

VM 2011 har vært generelt helt fantastisk på alle måter. Vi fikk 2 finaler, der alle tre gutta fikk være med på en hver. De klarte nesten 2 semier i tillegg, og fikk vist verden at nå er dem med i konkurranser for å plassere seg, og ikke for å delta!

Vi har hatt et supert opplegg fra første dag vi reiste til Kina, og jeg tror ikke vi kunne eller skulle gjort noe annerledes. Jeg er ellers meget stolt av guttas innsats på alle områder. De er hyggelige , seriøse, morsomme og utfordrende å være sammen med for en gammel pensjonist!

Vi har fri i morgen og setter kurs for Norge mandag.

Vi skal ha en lang ferie og deretter planlegge oppsettet fram mot world cup i

London 20 -26 feb.2012, der eventuell OL deltagelse blir avgjort.

Jeg avslutter mine leserbrev med dette og håper det har vært litt informativt sett fra bassengkantens innerste sirkel.

Ha en fin stuphøst og lykke til med stupingen. Vær seriøse og tren hardt, så får dere sikkert oppleve stupturer som dette dere også.


22 juli 2011

Da hadde vi en rolig morgen og trening en times tid fra 12:30.

Amund har blitt litt forkjølet og har ikke følt seg helt i form. Han fikk seg dessuten noen nedslagssmeller både i skulder og armer her om dagen, så jeg begynte å bekymre meg litt.

Han ”svingte imidlertid litt på armene og beina” igjen, fikk opp temperaturen i kroppen og etter noen nedslag og forøvelser, gjorde han deretter en av hvert av stupene sine.

De var nesten FOR bra, så jeg ble jo ikke bare litt forundret. Det skal som regel litt til før jeg ikke klager på noe! Det var i hvert fall en utrolig bra serie, så generalprøven kunne ikke vært bedre. Han vet han kan prestere nå, så da er det bare å holde humøret oppe og finne roen på nok en utrolig lang stupkonkurranse som starter i morgen tidlig kl 04:00 norsk tid.

Tvillingene er ferdige som dere vet, og koser seg med sats og nye stup.
Eirik gjorde 5331b på 10 meter med Rip, så han fikk testet ut om skulderoperasjonen var vellykket….

Deretter koste han seg på 3m med 5156b til vanskelighetsgrad 3,9,
mens broder Espen lekte seg med 5355b til vanskelighetsgrad 3,7 bare……

Vi skal på ”elve-cruise” i kveld , men gleder oss mest til morgendagens siste stupkonkurranse i VM i Shanghai/Kina 2011, og stupernes ”Formel 1” konkurranse!21 juli 2011

Da ble det dessverre ingen semifinale på noen av tvillingene på 3m svikt.

405 poeng gav 18 plass, så Eiriks 387 poeng synes jeg er veldig respektabel poengsum.

Han var 3 kg lettere når han startet, enn han veide dagen før, så om han fysisk sett ikke hadde perfekt oppladning, gjorde han en glimrende serie. 305b var års -beste med 8,5 karakterer, sammen med 405 b og 5152b . Han kunne satt 5154b bedre, men ville nok likevel ikke passert 400p. 205b ble bare utført til seksere, så han fikk altså var 24 plass, ( bare 6 plasser fra semi,) men med 28 utøvere bak seg, og beste Nordiske stuper.

Espen var også skikkelig i støtet, men selv med et nydelig opphopp i første stup, 107b, ble den likevel for tung og med dårlig nedslag som resultat. 56 poeng på stupet, som var 10 poeng tapt på første stup. Dette ”tapet” drar han selvsagt med seg, uten mulighet til opphenting i dette selskapet. I tillegg ble 5154b utført noe under pari, og avsluttet dermed 10 plasser bak broren Eirik, på 34 plass.

Begge gutta har gjort fine serier som de og jeg er stolte over. De er ikke typiske finalister på trening, men det er ingen tvil om de med litt flaks , godt kunne endt opp i en semifinale begge to.

Vi får håpe VM har gitt dem den smaken og higen etter bedre, penere, vanskeligere og høyere utførelse av stupene sine.

De kan allerede innen OL uttaket i februar 2012 flytte seg opp i ”Elite” klassen i verden, hvis de orker og vil. 20 juli.

Da var onsdagen omme, som har vært treningsdag og konkurransefri.
Oppkjøring mot morgendagens maraton konkurranse på 3m svikt individuelt for herrer. 50 deltagere og 300 stup, så det tar ved 3,5 timer å få silt ut 18 semifinalister.

Deretter er det en time fri før semifinalene skal gjøres, og der er vi sikkert med…….

Eirik fikk tarmtømming i dag etter 4 ”harde” dager, så han flyr sikkert høyt i morgen!

Han var imidlertid såpass slapp at han sto over kveldstreningen.
Slett ikke noen optimal oppkjøring akkurat.

Espen nyter synkron resultatet fortsatt, så jeg får håpe han har lyst på mer heder og ære. Kveldspasset var veldig bra, men ……det blir en rå-tøff oppgave og legge 32 mann bak seg. Likevel tror jeg kanskje det er mulig.

Har vi marginene på vår side som vi har hatt så langt, kan de muligens klare det igjen.

Amund har sin konkurranse først til lørdag, så nå er han passe lei av oppvarming ”og svinge armer og bein” hver eneste dag, som han uttrykker det.

Det blir jo mye svømmehall, soving, spising, svømmehall, soving, spising, prikk, prikk, prikk, så vi får prøve å ballansere på den berømte eggen de få dagene vi har igjen…..


19. juli

Det er godt å ha marginene på sin side ! Espen og Eirik stupte bare greit i forsøket på synkron, men gikk altså videre som 11 beste synkronlag, kun et par poeng foran Georgia og lag 13 som ble Holland.

Espen spesielt, slet fortsatt med ustabilt innhopp, som ga seg spesielt utslag på siste stupet, 5154b. Uansett finale er finale og det er utrolig sterkt.

HUSK, gutta får bare stupt synkron hver gang de er utenlands, da vi ikke har 2 parallelle brett som er brukanes hjemme på berget!

I finalen hadde de imidlertid funnet konkurranse- satsen og formen. Espen stilte rulla litt tilbake og fant oppskriften….. Uansett, de stupte opp mot personlig bestenotering, - nesten, og viste 6 solide stup. Georgia følte jeg ikke som utfordrer, så håpet var at Italia også kunne slås. De var imidlertid litt for solide og stupte sin serie uten miss.

Vi endte altså opp på 11 plass også i finalen i Verdensmesterskapet 2011 med ca 379 poeng!

Jeg er selvsagt UTROLIG fornøyd med 2 finaler på de 2 første øvelsene vi deltar på.

Bare sjekk og sammenlikn våre treningsforhold i Norge med våre konkurrenters treningsforhold, så er det bare HELT utrolige resultater vi presterer.

Jeg takker ellers alle for tilbakemeldinger på Facebook. Veldig hyggelige hilsninger som vi setter pris på. Facebook, Youtube og nrk,no ++ er stengt her i Kina, så får ikke svart dere på normal måte.

Torsdag er det 3 m individuelt for Espen & Eirik. – Lørdag er det Amund på 10m.
Resultatene har jo så langt har vært langt høyere enn jeg hadde forventet, så jeg får vel håpe på nye finaler, selv om jeg realistisk sett atter en gang synes kvaliteten er så enorm høy!


18 juli.

Verdens beste ”Pingvin” er Amund i hvert fall etter sin 10 plass i et Verdensmesterskap på 1m svikt ! Selv om poengsummen ble litt lavere i finalen enn i forsøket, (346) er jeg mektig imponert over roen og kvaliteten han viste i sitt første VM. Han har nå funnet sin måte å takle konkurranser på, noe han viste til fulle under finalen. Han sa selv at nå endelig kontrollerte han (hoppe)satsen, og hadde stort sett kontroll…. Selv om han i finalen satt litt bakpå i 305c og 107c, beholdt han roen og fikk flotte karakterer likevel.

Veldig artig med 403b med hel skrue til 2,7 i vanskelighet. Han var eneste deltager som gjorde dette stupet, som igjen fikk mange til å applaudere. Han takler det dessuten mye bedre enn 5134d til omtrent samme v.g. (2,6). Dommerpanelet diskuterte det også i positive ordelag, sier Arne Tellefsen, Norsk dommer. De synes det er stort med annerledes- og nytenkning, hvis en kan bruke de ordene.

Norge har helt klart fått en ny internasjonal elite stuper !

I morgen tidlig kl 02:00 norsk tid, er det forsøk på 3m synkron for Espen & Eirik.
De har slitt både med sats og nedslag i lengre tid nå, så forhåpningene mine har ikke vært særlig store. (Langt lavere enn før 1m til Amund.)
Imidlertid , i dag ”så de lyset” og gjorde noen imponerende stup. De er jo begge utrolige konkurransemennesker, så jeg håper inderlig at troen på sine egne ferdigheter ikke var et blaff. Jeg har fått tilbake optimismen på at vi vil klare nok en finale i morgen.
Vi får håpe at jeg har rett denne gangen da……


17 juli.

Det var en rolig og behagelig dag denne søndagen i Shanghai. Vi var selvfølgelig oppe ved halv syvtiden som vanlig, og hadde oss et morgenpass på en times tid. Konkurransene begynner kl 10:00 så vi må stoppe treningen 40 min før det.

Vi reiste tilbake til hotellet og nøt formiddagen.

Deretter tok vi shopping og sightseeing i byen. Vi har hatt god innsats i bassenget den siste tiden, så jeg tror vi trengte denne dagen til litt andre sysler.

Gutta shoppet litt klær, nye ”lollex`er,” og fikk seg en times tid med oljemasasje.

Supert for støle muskler.

Bjarte og jeg shoppet IPADèr, da det er det store for trenere på kanten om dagen!

Da filmer en stuperne og kan vise resultatet eller ønskelige korreksjoner på stor skjerm øyeblikkelig. -Her er fremtidsplanene klare skjønner dere….

Vi koste oss deretter ved besøk i ”Korkeåpneren” - skyskraperen med hele 474 meters sky-walk, som var et utrolig flott skue derfra utover den 23 millioners byen Shanghai.

I morgen er det som dere vet finale på 1m for Amund. En riktig ”vinn-vinn” situasjon, så det skal bli gøy å se hvordan det ender opp! - 9 ende plass er vel teoretisk mulig forbedring, da både Polakken (10pl) og Alexander (11pl) fra Sverige er mulig å slå.

Uansett, moro blir det å stupe finale i VM i Kina, og han og vi gleder oss!


16 juli.

Det var en utrolig uttelling på første øvelse med Amunds 12 plass og finale. Han har vært ganske stabil i det siste, men det er høy kvalitet i VM, så jeg følte vel at finale var utenfor rekkevidde.

Når han smiler, koser seg, slapper av og gjør arbeidsoppgavene, ble det altså finaleplass i VM! Rå-bra! Ser en navnene på alle som han har slått, blir jeg mest imponert.

Det er finale i overmorgen, så vi får se om han kan forbedre den nye Norgesrekorden ytterlig og kanskje klatre enda et par plasser ……. (mye vil ha mer!)

Eirik begynte å vise takter han også, spesielt seriene rett før konkurransen. Jeg trodde han skulle gjøre noe tilsvarende han gjorde i EM tidligere i år. Han startet imidlertid ut med 3 og en halv forlengs og mistet ballansen i innhoppet. Det er ikke lett å ta inn igjen, så han fikk bare 3-3,5 som tellende karakterer. Da er konkurransen nesten ”ferdig,” og han klarte aldri å ta seg inn selv om flere av stupene deretter var greie nok.

Vi deltok seinere på åpning av hele VM i hovedhallen. Den er bare enorm stor svømmearena, og om jeg har vært imponert tidligere, fortsetter jeg sannelig å bli imponert fortsatt.

Det var et forrykende show med utrolig presisjon og selvsagt et par tusen statister og deltagere som gjorde åpningen like flott som et lite OL

15 juli.

HURRA! I dag fylte tvillingene Eirik & Espen, 20 år! HURRA, HURRA, HURRA!

Siste treningsdag var det også, så nå er alle voksne og klare for seriøs business…..

Vi hadde et par fine pass og gjennomkjøringer i dag også. Sats og stupingen stemmer greit for både Eirik og Amund.

Konkurransene starter i morgen kl 07:00 norsk tid og varer i ca 3 timer. Eurosport skal sende mye herfra, så håper de tar med noe fra forsøket på 1m.

De 12 beste av 39 startende, går til finale. 1m er litt spesiell, da det er litt dårligere tid til å korrigere eventuell ubalanse,. Det gambles på høy vanskelighet, så det er mye oftere vi ser dårlige stup her, enn for eks. på 3m og 10m.

Jeg ser ikke for meg noen av våre til finalen, men den som gjør sine 6 stup uten nevneverdige misser, vil få en fin plassering. Vi stuper fortsatt for personlige rekorder, og deretter får vi se hvilken plassering det vil gi oss.

Vi er alle enige om at forberedelsene i hvert fall har vært de aller beste, så da kan vi bare nyte deltagelsen, være konsentrert og gjøre det vi har trent på i mange, mange timer!

Vi var tidlig ferdige i dag, så feiret guttenes 20 års dag, i 46 etasje i den roterende restauranten på toppen av hotellet vårt, med utsikt over hele Shanghai.

Arrangøren spanderte kake, og presanger ble utdelt fra
alle oss andre.

14 juli

34 grader celsius og litt bris gjør treningsforholdende helt optimale.

Vi fikk tildelt første treningstid fra 10:30 til 12:00 og fra 15:00 til 16:30, så også det gjorde det svært så behagelig.

1 m er en vanskelig høyde for de fleste ! Hvis satsen ikke er 100% vellykket, er det vanskelig å korrigere og ta seg inn igjen, da tiden er meget kort.
Første passet var nok på den ”dårlige” siden av godkjent, så Eirik ble småstresset og forbannet. Amund stupte greit nok uten direkte å blomstre.

Espen stupte sin 3m serie og var ikke så verst, bortsett fra line ups og nedslag, der han slo over hver gang.

Etter første passet tok Eirik en kjapp pause og gjorde deretter litt trampoline før han igjen gjorde sine stup til en helt annen kvalitet.

Fri trening fra 18:00 ble igjen benyttet på samme måte og alle nyklipte gutta var av helt annen og bedre kaliber.

Nå skal vi ut og leve litt farlig….

På RØD mann, står vi og bilene kjører !

På GRØNN mann, går vi, men bilene kjører fortsatt !!!

SPENNENDE……12 juli Dag 9 og Onsdag.


The Great Wall” er like STOR som ryktet sier, og vel så det ! Vi kom oss av gårde kl 08:00 fra ”Happy Dragoon Hostel” etter American breakfast, i stor buss og med turister fra man land. Vi brukte nærmere 2 timer opp til nærmeste mur, og derfra tok vi ”skiheis” opp på muren, for våre elite-utøverene må jo ikke bli for slitne i sine satsben….

Vi hadde på oss Norway skjorter, så de fleste skjønte hvor vi kom fra. Gutta sto på hendene, gjorde saltoer, tok ”planken,” lekte firfirsler og alt fantasien kunne finne på.

Vi tok en masse fine bilder både med landslagsutstyr og sponsorjakker.
3,5 time klarte vi å bruke på muren, før vi gled nedover igjen akebakken alias Kongeparken.

Etter 8 timers Wall-tur”tok vi oss en kort pause, før vi ”kastet” oss over neste og siste plan, nemlig ”Den Forbudte By” og ”Silkemarkedet.” Vi gled ned i Subwayen og fulgte strømmen. - En tettere intimkontakt med Kinesere og stupere har jeg aldri hatt.

Det var best å ta undergrunnsbanen ble vi fortalt, da trafikken oppe var for tett……

Vi tok noen raske bilder utenfor Den Forbudte By og bildet av ”Han-Mao,” før vi reiste videre til Silkemarkedet. Etter 10 min der var jeg totalt utkjørt av napping i skjorta av over-keene ”smådamer,” som ville selge meg alt ”myket billig,” på godt svorsk.

Jeg dro hjem og forlot stuperne til pruting og shopping på egenhånd.

I morgen tidlig kl 05:15 er vi på vei til Shanghai og The Real Thing

11 juli Dag 8 tirsdag

Utslitt, glad, henrykt, begeistret og alt hva jeg kan finne av ord svirrer rundt i hodet mitt her vi sitter midt i Beijing på Happy Dragoon Hostel. Vi spiste sen og lang frokost på Shangri-la hotellet og har deretter reist fra Xian og hit i dag fra ca kl 11:00.

Vi har rukket nesten alt! Vi ankom litt forsinket til Bejing etter å ha sirklet 45 min over byen på vent for landingstillatelse. Vi tok deretter lyntog inn, skiftet til undergrunnstog, der vi måtte bytte tog et par gg, før vi ”tumlet” inn på Hostelet ca kl seks.

Deretter bar det rett til Acrobatic show, som var helt fantastisk.
Nå venter vi spent på ”middag,” som sikkert blir super. Fra 5 stjerners til dette er det STOR forskjell, men det virker helt topp her likevel, og ikke minst er flinke i Engelsk, så det løser mange problemer.

Vi har allerede bestilt tur til The Great Wall i morgen, så nå er nok ikke lenge før horisontalen i seksmannsrommet er klart til bruk!

God natt.

10 juli Dag 7 mandag

Siste treningspasset gikk ganske greit. Det virker som en uke er perfekt lengde på treningsleieren, så morgendagens videre reise til Beijing passer flott. Tyskland reiste i dag, så det var bare England og Canada som var tilbake i manesjen utenom oss.

Vi hadde finpuss på det vanlige, men likevel mange fine korreksjoner, synes jeg.

Vi hadde bare ett pass, da vi igjen var kulturelle og besøkte det verdensberømte ”Terrakotta museet” på ettermiddagen. Vi tok oss guide, så fikk en veldig fin innføring i hvorfor krigerne var der og hvordan de ble funnet.

Ellers er Xian en ekspanderende by uten sammenliknbarhet med noe jeg har sett tidligere! Fra 1995 til i dag har folketallet økt fra 1mill til ca 7 millioner innbyggere! Gamle huser rives og nye høyhus settes opp i en utrolig hastighet. Det er bygge-kraner over alt, så effektiviteten på det og alt annet er helt utrolig.

Alle syklene som var her, er byttet ut med biler, så ryktet om 1500 nye biler per dag, tror jeg nok stemmer!

Vi er måpende (og) imponert over at det er mulig!
Uttrykket ”Look to Norway” virker noe merkelig…..

‎9 juli Dag 6 søndag

To runder med stuptrening for alle tre ble avsluttet uten noen spesielle hendelser i dag.

Amunds 109c var imidlertid til 7ere, så det gjør han sikker på å ta det med i serien sin (istedenfor 107b). Både 207c og 307c blir bedre og bedre for hver trening.

Espen og Eirik kjører sine program greit uten de helt store ”ups or downs.” Mye bra men fortsatt linups og stramming som faller ut for Espen , de gangene det ”glipper.”

Eirik har fått tilbake ”rip” veldig ofte, så med litt stabilere sats, ser det bra ut.

Det ”krydde” av små-kinesere på treningene våre i dag. Det er jo ingen som IKKE ripper nedslagene, så jeg blir veldig begeistret over kvalitet og vanskligheten på stupene. De bor og spiser bak svømmehallen i sal med 40 madrasser tett i tett. Det er situps og styrketrening flere gg om dagen, selv om alderen er fra 4 til ten-årene. De som enda ikke kan svømme, hopper med rep rundt livet, som instuktøren holder i andre enden…..

Myke, glade (?) og veltrente til den minste detalj. De gjør kanskje et par hundre stup på en trening uten kropps-tørking mellom,. Det gjør jo sitt til at det blir automatikk og kvalitet på stupene. Ellers så er det tørrtrening med trampoline og longs hver dag.

Det er godt det er begrenset til 2 deltager på hver høyde i VM fra hvert land…..

8 juli Dag 5 lørdag

Det var en variabel dag med mange variasjoner i dag.

Første passet gikk greit med gjennomkjøring av satser og plikt. Slett ikke så verst.

Andre passet etter lunch var veldig flott for Eirik Valheim´s del. Han fikk virkelig tilbake roen i satsen og begynte å ”øyne håp” etter litt frustrerende 1m serie de foregående dagene. En meter programmet var tilbake til ”gammel” kvalitet.

Espen Valheim sliter litt med en strekk i ryggen, men gjorde greit program likevel også han. Amund Nordal Gismervik fikk imidlertid mageknip, som medførte litt kvalmhet også. Det gjorde at han sto over kveldspasset og nøt isteden kinesernes treningspass med ”rip” og rotasjoner!

Kvelden ble avsluttet med sammenkomst i hagen på hotellet. Shangri-la administrasjonen inviterte alle deltagerne til alkoholfri cocktail med mat og presanger. Lagbilder ble selvsagt tatt for å henges opp i ankomstsalen.

Etterpå tok vi en spasertur rundt til gamlebyen for å riktig være kulturelle. Vi tok imidlertid mopedtaxi hjem, som i seg selv var en sterk opplevelse. Xian er en veldig hektisk 6 millioners by! Det gikk fint selv om det stadig vekk var situasjoner som vi betvilte skulle gå bra…..


7 juli. Dag 4.

Jeg føler vi har vært på leir lenge av en eller annen grunn. Vi nyter fortsatt hvert sekund av oppholdet, så det er ikke grunnen.

Amund kjørte hele programmet sitt på 10m i dag igjen og det synes for meg å være helt topp. Hele serien hans, iberegnet både forlengs, håndstående og 3,5 mollis, er sjelden bra! Espen og Eirik er i rute også, i hvert fall på 3 meter. 1m er imidlertid en vanskelig høyde, og Eirik sliter her både med sats og rotasjoner. Vi får se om stressnivået kan senkes etter hvert.

Amund har ikke rotasjonsproblem på 1m, så her er det mest sats og avganger som må finslipes.

Ellers så har det vært bytur og litt shopping. Jeg kjøpte et par nye, deilige, myke Puma jogge-/gåsko til en pris av 52 norske kroner! Og er selvsagt meget fornøyd! Bjarte bare smiler og koser seg, og tar til stadighet en korreksjon på diverse rygger og håndledd.

Stuperne vinner Ping-Pong mot engelskmennene, så alt er som det seg hør og bør….

6 juli. Dag 3

Det tar ganske kort tid å vende seg til annen losji enn Ynglingen på Hamar og flatseng….

Første treningsdag er unnagjort, og den ble nesten bedre enn forventet. Hotellet er, som jeg sa i går, helt fantastisk. Det flotteste og beste jeg
noen gang har bodd på!

Trenings-fasilitetene er også flotte. En hel ”haug” av kinesere fra ca 5 år og oppover roterer og spinner rundt oss både i vannet og på land, for den saks skyld..

Det er utrolig lærerikt å se hvor enkelt og genialt det kan gjøres, dette med instruksjon. Jeg filmer og tar bilder og blir supertent på å formidle inntrykkene hjem!

Ellers er det tyskere, engelskmenn og canadiere utenom oss, som har funnet Xian til å være det beste oppladningsstedet før VM. Vi jobber med jetlaget fortsatt, men jeg syntes stuperne klarte seg veldig bra i dag, allerede.

Det er ca 15 tørrsvikter, 12 trampoliner, matter, kasser og diverse utstyr overalt til vår rådighet.! Vi trenger altså ikke stå i kø og vente for å trene, ei heller badehetter for å ta vare på sveis og frisyre.....

Fredag 24 juni.

Da var vi ferdig med nok en intens treningsuke på Hamar. Igjen veldig hektisk, men det gir resultater! Første passet i dag ble ganske kort, med nedslag og line-ups som hovedtema. Det er tydelig at 3 pass om dagen tærer på kreftene, også for godt trente 20 åringer.
Vi avsluttet samlingen med et fint ettermiddagspass og en og gjennomkjøring av programmer. Jeg er meget godt fornøyd med innsats og treningsiver. Jeg føler det er fremskritt hele tiden. Nå er det helgefri til tirsdag i neste uke, da vi er hjemme og med trening i Klepp svømmehall, før avreise til Kina neste mandag.
Det tror jeg gjør godt for slitne kropper etter en flott treningsinnsats på Anker´n denne uken.